Kurs, avancerad nivå
30 hp
Malmö | dagtid | 50%
30 augusti 2027 - 4 juni 2028
Kod för kursen: SX761C

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Syftet med kursen är att studenten skall kunna planera, genomföra och försvara ett självständigt uppsatsarbete, med utgångspunkt från en frågeställning av relevans för det sexologiska kunskapsområdet.

Under kursen arbetar studenten med att självständigt planera och genomföra en vetenskaplig studie. Studien skall vara relevant för det sexologiska kunskapsområdet. Studenten tillämpar forskningsmetoder och teoretiska perspektiv samt gör forskningsetiska överväganden. Under kursen diskuterar studenten forskningsfrågor samt val av forsknings- och analysmetoder under föreläsningar, arbetsseminarier och individuell handledning. Vid arbetsseminarier och genom opposition vid avslutande uppsatsseminarium granskas även andra studenters texter. Slutligen ingår i kursen att studenten offentligt försvarar sitt examensarbete vid ett examinationstillfälle.

Behörighetskrav

För tillträde till termin 5 krävs att de obligatoriska kurserna från termin 1-3 är godkända.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14)

Kontakt

För mer information om utbildningen:

hsvagledning@mau.se