Course, avancerad nivå
7.5 credits
Malmö | dagtid | 50%
9 November 2026 - 15 January 2027
Code for the course: SX752B

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen syftar till att studenten utvecklar kunskaper om sexuella problem och dysfunktioner, samt tillägnar sig ett analyserande förhållningssätt gällande klassificerings- och diagnossystem kopplat till sexuella dysfunktioner.
Kursen behandlar medicinska, psykologiska, sociala och kulturella aspekter av sexuella problem och sexuella dysfunktioner med utgångspunkt från olika vetenskapsområden. Dessutom diskuteras och analyseras klassificerings- och diagnossystem gällande sexuella dysfunktioner, dels genom ett historiskt, och dels genom ett samtida perspektiv. Vidare berörs såväl forskning som praktiska erfarenheter gällande problem och dysfunktioner inom det sexologiska området. Kursen innehåller moment med analys av fallbeskrivningar.

Entry requirements

För tillträde till termin 5 krävs att de obligatoriska kurserna från termin 1-3 är godkända.

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact

For more information about the education:

hsvagledning@mau.se